..

Tiende baby in vondelingenschuif Borgerhout (foto)

BORGERHOUT - De vzw Moeders voor Moeders heeft sinds 2000 een vondelingenschuif in de Helmstraat in Borgerhout. Sindsdien werden daar al tien baby’s te vondeling gelegd.

Winterkindje

Afgelopen winter werd een meisje van amper enkele weken oud in de vondelingenschuif gelegd. Het verkeerde in goede gezondheid en kreeg de naam Anna. De vzw Moeders voor Moeders maakte het nieuws toen niet bekend om de mama de gelegenheid te geven om haar baby terug te halen. Dat is echter niet gebeurd. Anna kwam terecht in een gastgezin.

Duchateau voogd

Anna kreeg als voogd de Antwerpse schepen voor Sociale Zaken Fons Duchateau als voogd. Het is voor hem de tweede keer dat hij voogd wordt van een vondeling uit de vondelingenschuif van Moeders voor Moeders.

Structurele oplossing?

Sinds 2000 werden in het totaal al tien baby’s in de vondelingenschuif van Moeders voor Moeders gelegd. Daarom werd vorig jaar gepleit voor een structurele oplossing zoals een vondelingenschuif in ziekenhuizen en een wetsvoorstel om moeders discreet te laten bevallen. In de sector hoopt men dat de vondst van vondeling Anna deze plannen eindelijk concreet kan maken. 

vondelingenschuif Borgerhout Archiefbeeld