..

Filip Dewinter op “Islamsafari” in Borgerhout (video)

BORGERHOUT - Zaterdagvoormiddag heeft het Vlaams Belang voor de deur van het 'Centrum voor Educatie en Maatschappelijke Interactie' (CEMI) aan Stenenbrug in Borgerhout gemanifesteerd. Volgens Filip Dewinter van Vlaams Belang is dit een Koranschool waar salafistische cursussen worden gegeven.

“Islamsafari”

Nadien nam hij met ongeveer 40 manifestanten deel aan wat de partij een ‘Islamsafari’ door Borgerhout en Antwerpen noemde. "Het Antwerps stadsbestuur blijft al jaren doof en blind voor de opmars van de zuivere islam en laat Koranscholen en salafistische cursussen woekeren in onze stad.” verklaarde Dewinter. Hij voegde eraan toe dat hij met zijn “Islamsafari” per bus langsheen meerdere Koranscholen, moskeeën en boekenwinkels dit fenomeen aan de kaak wil stellen.

Incident op de Meir

Tijdens de rondrit verwees De Winter naar het politieoptreden tegen de vermeende terrorist die donderdag met zijn wagen over de Meir scheurde. “Ik heb geen probleem met alsmaar meer militairen en politie in de straat. Maar dat is niet de echte oplossing. Men moet de problemen bij de wortel aanpakken en dus de radicale islamisering tegengaan.” zei Dewinter.

De Wever

Voor burgemeester Bart De Wever had Filip Dewinter een duidelijke boodschap. “De Wever moet zich niet langer gedragen als de profeet van Allah maar als burgemeester van deze stad. Dat betekent dat wie hier woont zich moet aanpassen aan onze Vlaamse manier van leven en niet omgekeerd.” verklaarde Dewinter.

De “safari” van Dewinter verliep zonder incidenten. 

Filip Dewinter op “Islamsafari” in Borgerhout (video)