Koxplein bestrijdt eenzaamheid met De Langste Eettafel (video)

ma 3 okt 2016 - 21:00 -- redactie

BORGERHOUT - Meer dan honderd buren van en rond het Koxplein zaten zaterdag gezellig te picknicken aan “De Langste Tafel”. Het was één van de vele langste tafels die over heel Vlaanderen tijdens de week van de Verbondenheid georganiseerd wordt.

Eenzaamheid

“Met dit initiatief willen we eenzaamheid onder de aandacht brengen want uit studies blijkt dat 1 Vlaming op 4 zich emotioneel eenzaam voelt en 1 Vlaming op 5 sociaal eenzaam.” zegt Mattia De Pauw van Samenlevingsopbouw.

Vrijwilligster Asterie Kaguna vindt het een belangrijk initiatief. “Door samen te eten en te praten, leer je de mensen kennen. Dat vind ik goed.” vertelt ze. Ze werd daarin bijgetreden door alle deelnemers aan de langste eettafel van het Koxplein.

Langste eettafel

De langste eettafel op het Koxplein werd door Samenlevingsopbouw en Bond Zonder Naam georganiseerd.  Ze deden dit in het kader van ‘de week van de verbondenheid’. Die vindt in heel Vlaanderen plaats van 29 september tot 9 oktober.

Meer info staat op www.samenlevingsopbouw-antwerpenstad.be/kalender/week-van-de-verbondenheid/ en www.weekvanverbondenheid.be

Koxplein bestrijdt eenzaamheid met De Langste Eettafel