Al Ikram voortaan in pastorij van het Laar (video)

vr 8 apr 2016 - 10:13 -- redactie

BORGERHOUT - De Borgerhoutse armoedebestrijdingsorganisatie Al Ikram werkt voortaan vanuit de voormalige pastorij van de Onze Lieve Vrouw ter Sneeuwkerk aan het Laar. “Wij treden in de voetsporen van de vroegere pastoor van deze pastorij.” zegt Nordin Cherkaoui van Al Ilkram.

Opening

De nieuwe vestiging van Al Ikram werd officieel geopend met een receptie in de tuin van de pastorij. Dat gebeurde in aanwezigheid van stadschepen Philip Heylen, het districtsbestuur van Borgerhout en heel wat medewerkers en sympathisanten.

Armoede

Al Ikram helpt sinds 2007 mensen in armoede in Borgerhout met een wekelijks voedselbedeling en met sociale ondersteuning. Deze armoedebestrijdingsorganisatie organiseert ook lessen Nederlands en verdeelt kleding en meubels.

Te klein

Wegens onder andere de recente vluchtelingencrisis werd het kantoor van Al Ikram in de Kortrijkstraat te klein. Op voorspraak van het district Borgerhout en van Paul Schyvens van De Roma besliste het Antwerpse stadsbestuur om de benedenverdieping van de pastorij aan het Laar ter beschikking van Al Ikram te stellen.

Al Ikram voortaan in pastorij van het Laar