Spoor Oost vanaf zaterdag definitief open (video)

vr 25 mrt 2016 - 16:47 -- redactie

BORGERHOUT - Deze zaterdag gaan de deuren van de site Spoor Oost in Borgerhout officieel open. Vanaf dan hebben  Borgerhout en Antwerpen Noord een nieuwe publieke ruimte waar spelen, sporten, ontspannen, groen en functionaliteit met elkaar gecombineerd worden. Borgerhout TV praatte hierover met de verantwoordelijke schepen voor Ruimtelijke Ordening Rob Van de Velde (N-VA).

Opening
 
Van 11 tot 21 uur kunnen bezoekers in 7 stations een voorproefje krijgen van wat er op Spoor Oost zoal mogelijk is. Elk station biedt ruimte aan een specifiek thema. Zo is er onder meer een kinderzone (In een klein stationneke), een sports-zone (Station Sportive) en een zone in pakhuis-sfeer met foodtrucks, livegraffiti en optredens (Station Pakhuis).
 
Pendeltrein


Een pendeltrein die vanuit een gezellig overkapt terras (Het Perron)vertrekt, vervoert niet alleen het publiek maar ook artiesten en kunstenaars van de ene plek naar de andere.

Daarnaast zijn er hapjes en drankjes te krijgen aan democratische prijzen bij Bahnhof of Bar Attak.
Een volledig overzicht van alle stations en activiteiten is te vinden op www.spooroost.be, klik hier voor de rechtstreekse link.
De opening van Spoor Oost is een productie van Stad Antwerpen, AG VESPA, Groep Arthur en Bahnhof. Met inzet van vele partners en betrokkenen uit de buurt.
 
Lokale organisaties


Spoor Oost moet een plek voor en door de buurt worden. Daarom worden de activiteiten tijdens het openingsevenement voornamelijk ingevuld door lokale organisaties en wijkverenigingen zoals Oostnatie, Kras Jeugdwerk, Samen op Straat en andere socio-culturele verenigingen. De stad wil die samenwerking in de toekomst zo veel mogelijk verder te zetten zodat Spoor Oost een bruisende site blijft.
 
Spoor Oost na de opening
 
Vanaf 26 maart is de site open voor het publiek en kan ze gebruikt worden als nieuwe plek voor de buurt om te spelen, sporten of ontspannen, om evenementen bij te wonen of zelf te organiseren.
 
Paasvakantie
 
Tijdens de paasvakantie (van dinsdag tot en met vrijdag) strijken de animatoren van Speltrappers er neer van, telkens van 14 tot 17 uur. Ook op woensdagen van 20 april tot eind juni zijn de Speltrappers op Spoor Oost te vinden, van 13 tot 16 uur.
 
Horeca
 
Bahnhof wordt dan weer de nieuwe hotspot op de heraangelegde site Spoor Oost. Sport, cultuur, muziek en ontspanning op en rond de oude treinwagons.

Daarnaast is er nog Bar Attak. Deze zomerbar begon als pop-up in Antwerpen Noord en is ondertussen een reizend concept.
 
Parking
 
Een deel van de site kan vanaf het najaar ingezet worden voor het parkeren tijdens grote evenementen in het Sportpaleis, de Lotto Arena of Trix.

 

Spoor Oost in Borgerhout vanaf zaterdag definitief open