Noorderlijn opent informatiekantoor op Italiëlei (video)

wo 17 feb 2016 - 09:18 -- redactie

ANTWERPEN/BORGERHOUT - De Theaterbuilding op de Italielei huisvest sinds deze week een speciaal kantoor voor mensen met vragen en opmerkingen over de werken Noorderlijn. Deze publieke informatieruimte kreeg de naam Infopunt Noorderlijn en werd maandag door Schepen voor Mobiliteit Koen Kennis officieel geopend.

Nood aan informatie

Informatie zal nodig zijn want vanaf 1 maart worden de Italiëlei, de Frankrijklei, de Franklin Rooseveltplaats  en de Noorderlaan heraangelegd. Inclusief nieuwe tramlijnen naar het Eilandje.

Omdat al die werken meerdere jaren zullen duren, werd deze week ook een fysiek informatiekantoor geopend. Hier kunnen zowel de bewoners als de mensen die in deze buurt moeten zijn, terecht voor praktische informatie.

Impact

“De werken zullen een impact hebben op het verkeer en de buurt”, zegt Koen Kennis, schepen voor mobiliteit. “We kunnen helaas niet alle ongemakken weghalen, maar wél de werken een stuk aangenamer maken. Daarbij zetten we hard in op communicatie. We willen mensen zo goed mogelijk informeren over de werken, zodat ze zich beter kunnen voorbereiden." aldus de schepen.

Eerste bezoekers

De eerste bezoekers van het infopunt waren leerlingen van het tweede leerjaar van de naburige  school De Pijl. Zij hadden zelfgemaakte kunstwerkjes bij om de muren van het Infopunt op te fleuren.

Noorderlijn.be

Het infopunt Noorderlijn is open op maandag, woensdag en vrijdag en indien gewenst zelfs op afspraak. Surf ook naar de de website www.noorderlijn.be want daar staat nog meer gedetailleerde informatie. Om tijdens deze infrastructuurwerken op een vlotte manier naar de stad te komen kunnen bewoners en bezoekers zich op www.slimnaarantwerpen.be informeren.

Contact

Het infopunt Noorderlijn is open op maandag van 9 tot 13 uur, woensdag van 9 tot 17 uur en vrijdag van 12 tot 17 uur. Het is ook mogelijk om een afspraak te maken. Dat kan op het nummer 03 22 11 333 of door te mailen naar info@noorderlijn.be.

 

Noorderlijn opent informatiekantoor op Italiëlei