Basketbalclub Gembo geeft les in 8 buurtscholen (video)

wo 27 jan 2016 - 20:44 -- redactie

BORGERHOUT - Basketbalclub Gembo start met acht buurtscholen in Antwerpen, Berchem, Borgerhout en Deurne een samenwerkingsverband. Hiermee wil deze nationale basketbaltopper uit Borgerhout vooral kinderen uit de buurt met basketbal laten kennismaken.  Het heeft hiervoor vandaag in basisschool De Vlinderboom een driedelig pakket voorgesteld.

Theorie en praktijk

Volgens Pieter Maas, verenigingsmanager van Gembo, krijgen de deelnemende scholen 14 in de hoogte verstelbare doelpalen en 65 basketballen. "De kinderen krijgen in de school ook initiatielessen van twee spelers uit de eerste ploeg van Gembo." zegt hij over het tweede deel van het pakket. In het totaal zullen hiermee 22 klassen of ongeveer 500 schoolkinderen bereikt worden. Tot slot zal Gembo de scholen ook theoretisch ondersteunen bij hun lessen rond basketbal. "Hiervoor is een lessenbundel met basketbaloefeningen samengesteld die de sportleerkrachten extra inspiratie zal geven om hun lessen op een enthousiasmerende manier te brengen". vertelt Pieter.

Scholen

De deelnemende scholen in Borgerhout zijn De Vlinderboom, Franciscus en De Horizon. In Deurne gaat het over Het Vliegertje & De Hoedjes van Papier, De Linde en de Octopus. Gembo gaat ook samenwerken met het Hinkelpad in Berchem en De Brug in Antwerpen.

Kansarmoede

Gembo wil met deze samenwerking jongens en meisjes ongeacht hun socio-economische status en etnisch-culturele herkomst bereiken. "Deze groep doet zelden aan sport buiten de schooluren en daar willen we iets aan veranderen." zegt de verenigingsmanager van Gembo.

Meisjes

Basketbalclub Gembo heeft naast een sterke jongens- en seniorenwerking ook een uitgebreide meisjesjeugdwerking. "We tellen vandaag 55 meisjes in onze vijf jeugdploegen maar omdat meisjesbasket traditioneel een grote uitsroom kent, willen we permanent nieuwe kandidates aantrekken." verklaart Pieter Maas.

BasketbalnamiddagIn de loop van de maand mei worden alle geïnteresseerde leerlingen van het eerste leerjaar uitgenodigd op een basketbalnamiddag in de Luisbekelaar, de sporthal van Gembo in Borgerhout.

Basketbalclub Gembo geeft les in 8 buurtscholenBasketbalclub Gembo geeft les in 8 buurtscholenBasketbalclub Gembo geeft les in 8 buurtscholen