Algemene geurhinder over Antwerpen (foto)

ma 29 jun 2015 - 23:12 -- redactie

BORGERHOUT/ANTWERPEN -  Over heel de stad wordt al sinds zondagavond melding gemaakt van een sterke geurhinder. De klachten gaan telkens over ofwel een sterke gasgeur of over een penetrante dieselgeur. Sinds enkele uren wordt op verschillende plaatsen in Borgerhout ook melding gemaakt van de geur van verbrande rubber. Eerder op de dag rukte de brandweer uit naar basisschool De Reuzenpoort vlakbij de Turnhoutsebaan. Daar werd een penetrante dieselgeur waargenomen. De oorzaak ervan werd niet gevonden.

Ramen en deuren sluiten

Stef Breesch, de woordvoerder van de brandweer van Antwerpen, bevestigt aan Borgerhout TV dat op verschillende plaatsen in de stad sprake is van een sterke geurhinder. “Wij verrichten al sinds zondagavond op verschillende plekken in de stad metingen maar konden niets schadelijks vaststellen.” verklaart Breesch.   Hij onderlijnt dat de brandweerploegen die ter plaatse gaan de geurhinder ook waarnemen maar dat al hun metingen negatief zijn.  “Er is dus geen gevaar voor de bevolking maar zoals bij elke sterke geurhinder sluit je uiteraard best ramen en deuren.” voegt hij eraan toe.

Gasspectrometingen

Maandagavond dook rond 22u00 de geurhinder weer op in Deurne. De brandweer is daar nu volop aan het meten met een uitgebreide meetpost. Ook in de haven wordt volop gemeten. “We doen dit met een gasspectrometer en hopen op die manier de oorzaak van de geurhinder te kunnen achterhalen.” legt woordvoerder Stef Breesch van de brandweer uit. Hij onderlijnt daarbij dat er nog steeds niets schadelijks is gemeten, zelfs wanneer de geurhinder zeer sterk is.

Meer info op : www.facebook.com/brandweerantwerpen?hc_location=ufi en http://www.politieantwerpen.be/

 

 

Algemene geurhinder over Antwerpenkaart brandweer Antwerpen update 22u00 29 6 2015