Snackbar brandt uit in Borgerhout (video)

za 20 jun 2015 - 13:21 -- redactie

BORGERHOUT - Vrijdagmiddag rond 13u40 uur brak brand uit in snackbar De Lekkerbek in de Eliaertstraat. De brand veroorzaakte een enorme rookontwikkeling binnen en buiten het gebouw.

Frietketel

Een frietketel had de keuken in lichterlaaie gezet. Het vuur verspreidde zich via de afvoerpijp van de dampkap naar de trappenhal en naar de bovengelegen appartementen. Medewerkers van de snackbar probeerden het brandje nog tevergeefs te blussen met een brandblusapparaat. Gelukkig kon iedereen tijdig het gebouw verlaten en geraakte niemand gewond.

Snackbar

De appartementen boven de snackbar liepen rook- en waterschade op. De snackbar zelf is vanbinnen zwaar beschadigd.

De politie stelde een perimeter in om het technisch labo haar onderzoek te laten voeren. Vermoedelijk is de oorzaak van de brand accidenteel, namelijk een oververhitting van de frietketel. Tijdens de bluswerken moest het openbaar vervoer op de Turnhoutsebaan tijdelijk omgeleid worden.

Snackbar brandt uit in BorgerhoutSnackbar brandt uit in BorgerhoutSnackbar brandt uit in BorgerhoutSnackbar brandt uit in BorgerhoutSnackbar brandt uit in BorgerhoutSnackbar brandt uit in BorgerhoutSnackbar brandt uit in BorgerhoutSnackbar brandt uit in Borgerhout