BOHO 2140 wenst moslimklanten een fijne Ramadan

do 18 jun 2015 - 22:10 -- redactie

BORGERHOUT/ANTWERPEN - Winkeliers in vier Antwerpse winkelstraten wensen met een affiche hun moslimklanten een fijne Ramadan en een vrolijk Suikerfeest. Het is een initiatief van ondernemersorganisatie Unizo Antwerpen, Stad BoHo2140, Winkelcentrum Deurne-Zuid, Shopping2020 & Quartier National.

Diversiteit

Ieder jaar spelen ondernemers in op 'traditionele' gebeurtenissen zoals het Paasfeest, de communie, het Lentefeest, Valentijn, Kerstmis, ...  Met de start van de Ramadan vandaag wil UNIZO alle handelaars aanmoedigen om zich ook te richten op de Antwerpse moslims die aan de Ramadan deelnemen. “Rekening houdend met de veranderende samenstelling in onze steden willen UNIZO en de deelnemende winkelverenigingen graag àlle klanten welkom heten.” zegt Nico Volckeryck, voorzitter UNIZO Antwerpen-stad. Vandaag is dat de Ramadan maar deze benadering strekt zich evengoed uit tot het Chinees Nieuwjaar of Jom Kippoer.

Economisch belang

De halal-voedingsmarkt in België vertegenwoordigt vandaag 2 miljard Euro en groeit ieder jaar met 10 %.  Tijdens de Ramadan verdriedubbelen de uitgaven van Vlaamse moslims voor voeding.  Maar in moslimlanden zien we ook een toename in bestedingen van andere producten.  Deze markt is momenteel nog braakliggend in West-Europa.

Samen-werken

"Dit gaat niet alleen over goed samenleven maar ook over samen werken en samen ondernemen.  Uiteraard willen wij de commerciële opportuniteiten benutten maar als ondernemers willen we ook àlle Vlamingen duidelijk maken dat onze winkels en onze ondernemingen als plaatsen van handel en tewerkstelling open staan voor iedereen", aldus Nico Volckeryck, voorzitter UNIZO Antwerpen-stad.

De affiche kan je hier downloaden:

BOHO 2140 wenst moslimklanten een fijne Ramadan BOHO 2140 wenst moslimklanten een fijne Ramadan BOHO 2140 wenst moslimklanten een fijne Ramadan