Ontroerende wake voor Shin Woo (video)

wo 1 apr 2015 - 17:05 -- redactie

BORGERHOUT – Aan het kruispunt van de Kroonstraat met de Bleekhofstraat in Borgerhout hebben deze middag ongeveer tweehonderd mensen een ingetogen wake gehouden voor de vijfjarige Shin Woo Paek. Hij kwam daar dinsdag om het leven na een aanrijding met een lichte vrachtwagen. Het kleintje was toen samen met zijn mama, zus en broer met de fiets op weg naar school.  

Oproep

Het initiatief voor deze stille wake kwam van Borgerhoutenaar Tim Mouling. Hij was enkele minuten na het ongeval ter plaatse en zag machteloos toe hoe omstaanders en hulpdiensten de eerste hulp aan het slachtoffertje toedienden. Tim kon toen niet helpen. Vandaag toch nog wel een beetje met deze wake.

Ontroerende wake

Ruim tweehonderden mensen gaven aan de oproep van Tim op Facebook gevolg. Op de plaats van het ongeval legden ze bloemen neer. Net zoals het voltallige districtsbestuur van Borgerhout, stadsschepen van Onderwijs Claude Marinower en bedrijfsdirecteur Onderwijs Gonda Verhaert van de stad Antwerpen.

Klasgenootjes

Ook de klasgenootjes van het overleden jongetje waren aanwezig. Op de plek van het ongeval tekenden ze met krijtjes boodschappen met hartjes op de straatstenen. 

Ontroerende wake voor Shin Woo in BorgerhoutOntroerende wake voor Shin Woo in BorgerhoutOntroerende wake voor Shin Woo in BorgerhoutOntroerende wake voor Shin Woo in BorgerhoutOntroerende wake voor Shin Woo in BorgerhoutOntroerende wake voor Shin Woo in BorgerhoutOntroerende wake voor Shin Woo in BorgerhoutOntroerende wake voor Shin Woo in Borgerhout