Fietsertje van vijf jaar overleden na ongeval (video)

di 31 mrt 2015 - 12:05 -- redactie

BORGERHOUT – Dinsdagmorgen reed een mama met haar drie kinderen met de fiets door de Bleekhofstraat in de richting van de Provinciestraat.  Eén kindje zat bij haar achterop de fiets. Haar twee andere kindjes reden elk met hun eigen fietsje voorop.  Ter hoogte van het kruispunt van de Bleekhofstraat met de Kroonstraat botste haar vijfjarig zoontje tegen een lichte bestelwagen. Het kindje kwam onder de voorkant van het voertuig terecht en geraakte levensgevaarlijk gewond.

Overleden

De brandweer en twee ziekenwagens waaronder een MUG van het Sint-Vincentiusziekenhuis snelden ter plaatse. Het vijfjarige slachtoffertje werd ter plaatse verzorgd en in uiterst kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Daar is het aan zijn verwondingen bezweken.

De bestuurder van de lichte vrachtwagen verklaarde dat hij door de Kroonstraat reed en aan het kruispunt met de Bleekhofstraat aandachtig was voor het verkeer van rechts dat voorrang heeft. Het fietsertje dat van links kwam, had hij niet zien aankomen. De Lokale Politie Antwerpen stuurde een team verkeersongevallenonderzoek naar de plek van het ongeval. De mama van het slachtoffer is opgevangen door de dienst slachtofferhulp van de politie.

Fietsertje van vijf komt om bij ongeval in Borgerhout