Vlaams minister Ben Weyts in de Reuzenpijp van Borgerhout (video)

di 10 mrt 2015 - 16:18 -- redactie

BORGERHOUT - Vlaams Minister van Mobiliteit Ben Weyts bracht dinsdagochtend een werkbezoek aan metrostation Zegel in Borgerhout. Samen met burgemeester Bart De Wever en schepen Koen Kennis reed hij met een speciale tram door metrotunnel de Reuzenpijp onder de Turnhoutsebaan. Vanaf april wordt dit een supersnelle tramverbinding tussen het rond punt van Wommelgem en het centrum van Antwerpen.

15 minuten reistijd

“We hebben hier 100 miljoen euro geïnvesteerd om Wommelgem op amper 15 minuten reistijd te verbinden met de Meir in het centrum van Antwerpen.  Hiermee heb je een volwaardig alternatief om de mensen te verleiden om het openbaar vervoer te nemen en die wagen te laten staan.” zei Weyts aan Borgerhout TV.

Stations Drink en Carnot

Wat betreft de metrostations Carnot en Drink bevestigde de minister dat deze stations op termijn zouden moeten geopend kunnen worden. “De grote kost is de aankleding van het station, de exploitatie met personeelsleden op permanente basis en de verbinding met liften en dergelijke tussen de ondergrond en de bovengrond. Dus dat is nog heel wat geld dat we daarin zullen moeten steken en dat zal dus voor de toekomst zijn.” legde hij uit.

Weyts voegde er aan toe dat het zijn vaste ambitie is om te blijven werken aan die mobiliteitsproblematiek in en rond Antwerpen. “Maar vandaag hebben we alvast een gigantische stap vooruit gezet.” beklemtoonde hij.

Turnhoutsebaan

Volgens minister Weyts zijn de bussen op de Turnhoutsebaan een alternatief voor de wagen en moeten die blijven rijden. “Maar ik hoop alvast dat op termijn meer mensen kiezen voor het ondergrondse alternatief dat vlotter, veiliger, en comfortabeler is.” verklaarde hij. Meer ondergronds rijden dus, maar in Borgerhout voorlopig zonder de stations Drink en Carnot.

Vlaams minister rijdt Reuzenpijp officieel in