Politiekantoor in de Maréestraat terug open

ma 9 mrt 2015 - 23:27 -- redactie

ANTWERPEN/BORGERHOUT –  De Nationale Veiligheidsraad heeft het dreigingsniveau in ons land van niveau 3 (ernstig) naar niveau 2 (gemiddeld) verlaagd.  Dat maakte premier Charles Michel maandagavond bekend in een persbericht. Hierdoor gaan vanaf dinsdagmorgen alle hoofdkantoren van de Lokale Politie Antwerpen terug open om 7u00. De bijkantoren zoals het politiekantoor in de Maréestraat in Borgerhout vanaf 9u00.

Waakzaamheid blijft

De Nationale Veiligheidsraad kreeg maandagavond van het Coördinatieorgaan voor de Dreigingsanalyse (OCAD) een nieuwe evaluatie van de huidige dreiging in ons land. Dat OCAD adviseert nu een niveau 2 (gemiddeld) maar wel met een bijzondere waakzaamheid.  Voor bepaalde specifieke instellingen en bepaalde plaatsen adviseert het OCAD een verlenging van de evaluatie van niveau 3 (ernstig).

Para's blijven voorlopig

Gezien deze nieuwe evolutie zal de regering in de loop van deze week samen met de betrokken diensten het veiligheidsdispositief analyseren en eventueel aanpassen. In afwachting daarvan blijft de militaire ontplooiing gehandhaafd.

Joodse wijken

Zeker is dat in de Joodse wijken van Antwerpen de paracommando’s aanwezig zullen blijven want daar blijft het niveau 3 van kracht. Tegen het einde van de week worden wel alle gewapende agenten aan de politiekantoren van Antwerpen teruggetrokken. Sinds de terroristische aanslagen in Frankrijk en de anti-terreuropearatie in Verviers was in ons land dreigingsniveau 3 van kracht.

Politiekantoor in de Maréestraat terug open