Weer kamperende ouders bij Xaveriuscollege (foto)

do 5 mrt 2015 - 18:18 -- redactie

BORGERHOUT – Vanaf 8u15 stroomden donderdagochtend de eerste ouders toe aan de schoolpoort van het Xaveriuscollege in Borgerhout. Uitgerust met klapstoelen, rugzakken en slaapzakken zullen ze de komende dagen in en rond het college bivakkeren om er zeker van te zijn dat hun kind in deze school ingeschreven kan worden.

80 wachtende ouders

Toen rond drie uur in de namiddag het aantal ouders voor de schoolpoort tot 80 was aangegroeid, werden ze door Jan Verheyen, de directeur van het Xaveriuscollege, uitgenodigd om zich in de refter van het college te installeren. “We bieden deze ouders uiteraard onderdak en wat warmte aan want de komende nachten zullen koud zijn.” zegt hij begripvol.  

Aanschuiven niet nodig

Maar volgens de directeur is aanschuiven dit jaar eigenlijk niet nodig. “Op de 200 beschikbare plaatsen in de humaniora van ons college zijn er op dit ogenblik nog 130 vrij. Zelfs met de 80 aanschuivende ouders erbij heeft het college dit jaar een marge van 50 vrije plaatsen.” rekent directeur Verheyen voor.  Natuurlijk beseft hij de bezorgdheid van deze ouders en wil hij samen met hen van deze bivakperiode van twee dagen het allerbeste maken.

De officiële inschrijvingen aan het Xaveriuscollege starten deze zaterdag om 13u00.

Weer kamperende ouders bij Xaveriuscollege in BorgerhoutWeer kamperende ouders bij XaveriuscollegeWeer kamperende ouders bij XaveriuscollegeWeer kamperende ouders bij Xaveriuscollege