Islamofobe opschriften op paviljoen en school De Vlinderboom

di 10 feb 2015 - 18:56 -- redactie

BORGERHOUT – Dinsdagochtend werden leerlingen, ouders en leerkrachten van de school De Vlinderboom opgeschrikt door islamofobe opschriften en hakenkruizen op het paviljoentje naast hun school in het Te Boelaerpark. Ook op de rolluiken van de kleuterafdeling stonden dergelijke opschriften.

Multiculturele school

Schooldirecteur Linda Bekaert reageert uiterst verbolgen. “Ja, ik ben boos want onze 700 leerlingen wandelen elke dag voorbij dit paviljoentje en waren door deze islamofobe opschriften erg geschrokken.” zegt ze. Volgens haar was de schok des te groter omdat men in de multiculturele school De Vlinderboom dergelijke uitspraken niet gewend is. “In onze school heerst een andere cultuur met grote aandacht voor diversiteit.” verduidelijkt directeur Bekaert.

Vredesboodschap als reactie

Juist daarom wilt ze een duidelijk statement terug maken. “We zijn van plan om samen met de leerlingen deze islamofobe uitspraken te overschilderen met een vredesboodschap of met kinderhandjes.” besluit de gedreven directeur. De leerkrachten zorgden er dinsdag al voor dat het incident in alle klassen besproken en geduid werd.

Verwijderd

In de loop van de dag werden de islamofobe uitspraken en hakenkruizen op het paviljoentje door de reinigingsdienst van de stad met een hogedrukreiniger weggespoten. De politie stelde een proces-verbaal op.

Paviljoentje

De afgelopen jaren was het paviljoentje in het Te Boelaerpark regelmatig het mikpunt van vandalen. Er werd zelfs al enkele keren brand gesticht. Buurtbewoners vragen zich af waarom op die plek geen bewakingscamera van de politie wordt geïnstalleerd. 

Islamofobe opschriften op paviljoen en school De VlinderboomIslamofobe opschriften op paviljoen en school De VlinderboomIslamofobe opschriften op paviljoen en school De Vlinderboom