Cultuurprijzen en volop feest in Borgerhout (video)

wo 17 dec 2014 - 23:40 -- redactie

BORGERHOUT – Borgerhout staat van oudsher bekend als een feestdistrict. Die naam werd voorbije zaterdag nog eens alle eer aan gedaan.

Kerst in BoHo

Handelaarsvereniging BoHo2140 zette ’s middags de toon met “Kerst in BoHo Artistiek” op het Moorkensplein rond het districtshuis van Borgerhout. Daar stelden Borgerhoutse kunstenaars hun artistieke werken te koop als eventueel eindejaarsgeschenk. Er waren talrijke muziekoptredens met als afsluiter een ware “Borgerhout Zingt”. Verschillende kraampjes werden bemand door vrijwilligersorganisaties, met zelfs een geefstand van de school IMS. De Kerstman was ook van de partij en deelde aan de allerkleinsten snoepgoed uit..

Cultuurprijzen van Borgerhout

In het districtshuis zelf werden rond dezelfde tijd de tweejaarlijkse cultuurprijzen van Borgerhout uitgereikt. Hiermee wil men mensen die iets bijzonders deden voor cultuur in Borgerhout in de bloemetjes zetten. Elke prijs draagt de naam van één van de vier reuzen van Borgerhout.

De winnaars: 

Kinnebaba: prijs voor diversiteit: Sering vzw (eervolle vermelding voor Leen De Vroey lerares van IMS)

Dolfijn: prijs voor aanstormend talent: kinderfanfare Tarmac (eervolle vermelding: Kinder- en jeugdkoor Waelrant)

Reuzin: prijs voor blikvanger: Reuzen van de Rupsenschool (eervolle vermelding Pieter Embrechts) 

Reus: carrrièreprijs: Paul Schyvens bezieler van de De Roma (eervolle vermelding Vzw Rita Herremans bezielster van 't Werkhuys) 

Winters Laar

Aan de overkant van de Turnhoutsebaan vond ’s avond dan weer het feestje “Vuren en Buren op een Winters Laar ” plaats. Met o.a. vuurkorven, jenevers en muntthee organiseerden de bewoners van het Laar een gezellige bijeenkomst voor jong en oud. 

Cultuurprijzen van Borgerhout Cultuurprijzen van Borgerhout Cultuurprijzen van Borgerhout Cultuurprijzen van Borgerhout Cultuurprijzen van Borgerhout Kerst in BoHoCultuurprijzen van Borgerhout