Heylen doet oproep aan burgers van Antwerpen (video)

di 4 nov 2014 - 16:42 -- redactie

ANTWERPEN/BORGERHOUT - Deze donderdag voeren de drie grote vakbonden ABVV, ACV en ACLVB actie met als mogelijk gevolg een verstoring van de huisvuilophaling in Antwerpen. Daarom vraagt schepen voor Stadsonderhoud Philip Heylen aan de inwoners van Antwerpen om woensdagavond en donderdag zo weinig mogelijk huisvuil buiten te zetten. “Houdt deze week zeker de blauwe zak met PMD en het papier en karton binnen.” zei Heylen tijdens een persconferentie vandaag.

Verlengd weekend

Volgens Heylen zal de stad haar uiterste best doen om vanaf donderdagavond, wanneer de vakbondsactie voorbij is, de opgelopen achterstand van de huisvuilophaling in te halen. Maar wegens het verlengde weekend zal dat niet eenvoudig zijn. “Daarom roep ik de burgers van Antwerpen op om indien mogelijk hun huisvuil, of zeker het PMD en papier en karton, pas volgende week buiten te zetten.” zei de schepen.

Turnhoutsebaan

Heylen doet die oproep ook aan de handelaars van de verschillende winkelstraten die donderdag als ophaaldag hebben of de nacht van woensdag op donderdag. Die regeling geldt bijvoorbeeld voor de Turnhoutsebaan in Borgerhout. De andere delen van de stad met dezelfde ophaalkalender zijn het district Ekeren, Borgerhout intra muros, de Seefhoek (postcode 2060), het Kiel en het deel van Wilrijk dat daarop aansluit.

Verstoorde dienstverlening

Donderdag is er alvast geen ophaling van grofvuil en blijven de containerparken gesloten. De stad meldt in een persbericht dat het haar uiterste best doet om de hinder tot een minimum te beperken. “Enkel als het niet anders kan, zal een dienst gesloten worden.” Burgers kunnen het best de dag zelf contact opnemen met de stedelijke dienst of locatie waar ze moeten zijn om te weten of die open is. Voor meer informatie kan men vanaf 8.30 uur terecht bij de infolijn van de stad Antwerpen op het nummer 03 22 11 333. De wachttijden kunnen door de actie langer oplopen. Ook op www.antwerpen.be zal meer info te vinden zijn.

Heylen doet oproep aan burgers van Antwerpen