Borgerhoutenaren op dodentocht voor nieuwe stem (video)

za 9 aug 2014 - 10:41 -- redactie

BORGERHOUT - Zeven Borgerhoutenaren hebben voorbije nacht onder een striemende regen meegestapt in de 45ste dodentocht van Bornem. Hiermee steunen ze de Antwerpse Vereniging voor Gelaryngectomeerden (AVG). Ze zet zich in voor mensen met keelkanker.

“In Antwerpen worden jaarlijks ongeveer 200 mensen getroffen door keelkanker. ” zegt Jean Swolfs, de secretaris van AVG.  Het merendeel ervan wordt met bestraling en chemotherapie behandeld. “Toch tellen we per jaar bijna 40 patiënten die wegens keelkanker een operatie moeten ondergaan.” verduidelijkt hij.

Dodentocht

Swolfs is zeer blij dat deze zeven Borgerhoutenaren ten voordele van AVG aan de Dodentocht meedoen. Hij hoopt dan ook dat de meesten onder hen deze tocht van 100 kilometer kunnen uitstappen.

Deels gelukt

Alain Herremans en Nico Dandoi liepen de dodentocht volledig uit. Sionna Barrois stopte na 73 kilometer. Mark Voermans stopte na 51 kilometer. Ronnie Vermeulen, Werner Dils en Shairelee Voermans stapten elk 31 kilometer. Per afgelegde kilometer gaat een sponsorbedrag naar de werking van de vereniging van Jean. En dat is welkom want AVG organiseert regelmatig bijeenkomsten met lotgenoten en ziekenhuisbezoeken. AVG heeft ook een pakket met speciale producten voor keelkankerpatiënten samengesteld.

Steun AVG

Wie deze vereniging ook na de Dodentocht wil steunen, stuurt best een mail naar nieuwestem@scarlet.be. Of ga langs café De Griffier op de Turnhoutsebaan waar het spaarpotje “Dodentocht voor een nieuwe stem” op de toog staat. 

Borgerhout op dodentocht voor nieuwe stem