Het ‘pipo-politiebriefje’ is echt

wo 30 jul 2014 - 17:57 -- redactie

ANTWERPEN/BORGERHOUT – Een bewoner van de Zonstraat in Borgerhout vond woensdagochtend een opmerkelijke brief van de politie onder de ruitenwisser van zijn auto.

“Beste eigenaar. Deze nacht heeft een pipo uw voertuig beschadigd. U dient ten burele Handelstraat te komen om een verklaring af te leggen dat u de schade erkent. Mvg. PZ Antwerpen City.”

Aanvankelijk werd getwijfeld aan de echtheid van het briefje dat intussen door de bewoner op Facebook werd geplaatst.

Excuses van Antwerps politiekorps

Maar het briefje is echt. Dat zei Veerle De Vries, de woordvoerster van de Antwerpse politie, woensdagmiddag aan Borgerhout TV. “Het bewuste briefje is inderdaad door één van onze collega’s opgesteld.” bevestigde De Vries.  Ze voegde er onmiddellijk aan toe dat het taalgebruik in de brief niet beantwoordt aan de stijlregels van de brieven  van de Antwerpse politie. “Als politiekorps willen we ons distantiëren van het taalgebruik in deze brief en bieden we aan de ontvanger ervan onze excuses aan.”  zei De Vries.

12 pipo-briefjes?

De politiewoordvoerster zei dat er aan twaalf geparkeerde auto’s schade was toegebracht. Wellicht werd bij die auto’s ook een pipo-briefje onder de ruitenwisser gestoken. “De korpschef werd hiervan op de hoogte gebracht en de opsteller van de brief zal over zijn gehanteerde taalgebruik aangesproken worden.” aldus De Vries. 

foto van Pipo-politiebriefje op Facebook