Inbraak in Ecohuis

ma 7 jul 2014 - 13:34 -- redactie

BORGERHOUT - De verantwoordelijke van het Ecohuis in Borgerhout kreeg zondagochtend van de bewakingsfirma de melding dat zij een inbraakalarm hadden binnengekregen. Bij het nazicht ter plaatse bleek dat toegangsdeur aan de zijgevel van het pand ter hoogte van het slot was geforceerd.

Beperkte buit

Volgens de eerste vaststellingen werden een draadloze telefoon en mogelijk een laptop gestolen. De inkombalie van het Ecohuis werd overhoop gehaald. Het sporenteam van de lokale politie Antwerpen controleerde de geforceerde deur op vingerafdrukken.

Camerabeelden

Het Ecohuis gaat na of er via het interne camerabewakingssysteem bruikbare camerabeelden van de inbraak werden geregistreerd. Die zullen dan ter beschikking van de politie worden gesteld.

Mogelijk werden ook beelden van de inbreker opgenomen door de tijdelijke bewakingscamera van PortEyes die de werf van De Lijn op het plein voor het Ecohuis in het oog houdt. 

Inbraak in Ecohuis in BorgerhoutInbraak via zijgevel in Ecohuis in BorgerhoutInbraak in Ecohuis in BorgerhoutHet geforceerde slot van het Ecohuis in BorgerhoutIntern camerabewakingssysteem van EcohuisTijdelijke bewakingscamera van PortEyes op het plein voor het Ecohuis