43 foorkramers opgepakt in Borgerhout

BORGERHOUT – De foorkramers hadden woensdagochtend met meer dan 230 vrachtwagens de kruispunten van het zuidelijke deel van de Singel bezet. Met deze actie protesteerden ze tegen de voorgestelde verhuis van de Sinksenfoor van de Gedempte Zuiderdokken naar de site Spoor Oost in Borgerhout.

Grimmige sfeer             

De protestactie van de foorkramers veroorzaakte op de Singel en op de toegangswegen naar Antwerpen een enorme verkeersellende. Rond 9 uur besliste de politie om het bezette kruispunt van de Singel met de E313 in Borgerhout vrij te maken. Tijdens de schermutselingen die hier en daar tussen de politie en de actievoerders ontstonden, gebruikten politieagenten traangas en de wapenstok. Een waterkanon stond klaar maar moest niet ingezet worden.

43 arrestaties in Borgerhout

In het taal werden 43 foorkramers opgepakt. Drie daarvan werden  wegens weerspannigheid en verboden wapendracht gerechtelijk aangehouden. Vier agenten liepen tijdens de schermutselingen met de actievoerders lichte verwondingen op. Rond 10u45 keerde de rust terug en werd de blokkade opgegeven.  

Grote Markt hermetisch afgesloten

Omdat de foorkramers plannen hadden om naar het stadhuis van Antwerpen op te rukken, werd de Grote Markt met Spaanse ruiters en politieagenten in gevechtskledij hermetisch afgesloten. Rond 11u00 werd het alarm afgeblazen. 

Arrestaties foorkramers aan Noordersingel Stenenbrug BorgerhoutFoorkramers blokkeren toegangswegen AntwerpenGrote Markt aan stadhuis van Antwerpen hermetisch afgeslotenGrote Markt aan stadhuis van Antwerpen hermetisch afgesloten