Zijn er daklozen in Borgerhout? (foto)

BORGERHOUT- Ondanks de milde winter van dit jaar en de recente relatief warme temperaturen was dit de voorbije maanden een regelmatig beeld in Borgerhout. Daklozen die tijdens de nacht de warmte van een bankkantoor opzoeken. Niet gekweld  -of toch wel- door het felle licht van een reclameneon vinden ze gedurende enkele minuten -of met een beetje geluk iets langer- een moment van rust en warmte. Op een stenen vloer buiten het bereik van een kille wind.

Winteropvang

Sinds 2010 geldt een richtlijn van de burgemeester van Antwerpen waardoor de politie tijdens de winter daklozen van de straat moet oppikken en naar een opvangplaats begeleiden. Als het vriest tenminste.

Maar volgens woordvoerder Fons Bastiaenssens van de lokale politie van Antwerpen wordt tijdens deze winter ook zonder temperaturen onder nul bijstand verleend. “Ook tijdens deze milde winter hebben onze politiepatrouilles verschillende dak- en thuislozen naar opvangplaatsen zoals De Biekorf of de Shelters Victor 4 en 5 van het OCMW begeleid.” zegt hij.  

Blauwe Lijn

“Burgers die dolende of slapende daklozen op de openbare weg opmerken, mogen dit altijd melden via de Blauwe Lijn 0800 123 12.” voegt de politiewoordvoerder er aan toe. 

Zijn er daklozen in Borgerhout?Zijn er daklozen in Borgerhout?Zijn er daklozen in Borgerhout?Zijn er daklozen in Borgerhout?