Twee cafés in Borgerhout dicht wegens drugs

BORGERHOUT - Het Antwerpse stadscollege heeft vorige vrijdag de besluiten van burgemeester Bart De Wever (N-VA) om twee cafés in Borgerhout tijdelijk te sluiten wegens drugsoverlast bevestigd.

Weegschaal in Gijselsstraat

Op basis van duidelijke aanwijzingen van drugsgebruik en -handel in vzw Kebdana in de Gijselsstraat controleerde de politie het café. Tijdens die controle vond de politie in totaal 35,42 gram hasj, een houten knuppel achter de toog en in de bijkeuken een precisieweegschaal.

Terlostraat

De politie had ook klachten ontvangen over café Sad in de Terlostraat. Tijdens een controle van het café betrapte de politie twee personen in de toiletten. Eén van hen had 43,62 gram hasj op zak. Op de vloer van het café werd 6,21 gram hasj gevonden. Op het moment van de vaststellingen was in het café geen verantwoordelijke uitbater of zaakvoerder aanwezig.

“War on drugs”        

“Beide cafés bevinden zich in een buurt die al geruime tijd gebukt gaat onder een ernstige drugsproblematiek. Bovendien is de strijd tegen drugshandel één van de topprioriteiten van het college.” verduidelijkt  een persmededeling van de stad. De sluiting van vzw Kebdana begint op 24 januari en eindigt op 23 maart 2014. Café Sad moet van 27 januari tot en met 26 maart 2014 dicht.

Café Sad in de Terlostraat