19-jarige uit Borgerhout krijgt zes jaar cel voor moordpoging

BORGERHOUT - Abderrahim L. (19) loste op 23 augustus van vorig jaar 5 schoten op zijn buurjongen Yassine S.A. in de Guldensporenstraat. Het slachtoffer werd in de borst getroffen. Omdat de kogel achter een rib bleef steken, werd diens hart net niet geraakt. De schutter vluchtte weg maar gaf zich een week later aan bij de politie.

Voorbedachte rade

Volgens de Antwerpse strafrechter had Abderrahim L. wel degelijk de intentie om zijn rivaal Yassine S.A. te doden. “De gedachte om raak te schieten was enkele dagen voor het incident al aanwezig: de beklaagde had een wapen aangekocht en heeft zich met geladen pistool naar de voordeur begeven toen Yassine aanbelde.”

Geen uitlokking

Eerder had Abderrahim L. geargumenteerd dat het slachtoffer het schietincident had uitgelokt. Maar omdat hij over de aanleiding van de feiten wisselende verklaringen had afgelegd, veegde de rechtbank dat argument van tafel. In de buurt van de Guldensporenstraat wordt beweerd dat de twee overhoop lagen over het klantenbestand van een drugshandel.

Zes jaar cel

De rechter veroordeelde Abderrahim L. tot een effectieve celstraf van zes jaar. ‘De beklaagde nam het recht in eigen handen om spanningen met een buurtbewoner op te lossen’, klonk het in het vonnis van de rechter.

Schadevergoeding

Het slachtoffer Yassine S.A. krijgt een voorlopige schadevergoeding van zevenhonderd euro toegekend. De rechter stelde een deskundige aan die de schade verder zal beramen.

Rechtbank veroordeelt Borgerhoutenaar tot zes jaar cel