Terloplein blijft Terloplein

zo 1 dec 2013 - 17:42 -- redactie

BORGERHOUT –  De voorbije dagen hebben 954 Borgerhoutenaars gestemd voor een nieuwe naam voor wat in de volksmond het Terloplein genoemd wordt. Ze deden dit tijdens het openingsweekend van het nieuwe pleinhuis Zermatt op dit plein.

Drie mogelijkheden

Het districtsbestuur van Borgerhout had voor de nieuwe naam uit ongeveer 150 voorstellen drie mogelijkheden geselecteerd. Het Terloplein, zoals het plein al jaren officieus genoemd wordt, het Maria Rosseelsplein, naar de journaliste en schrijfster die in de Goedendagstraat is geboren, en het Al-Khattabiplein, naar de vrijheidsstrijder die in 1921 in het Marokkaanse Rifgebergte het koloniale Spanje verdreef.

Terloplein bevestigd

De naam Terloplein haalde het met 475 stemmen. Het Al-Khattabiplein kreeg 393 stemmen en het Maria Rosseelsplein 86 stemmen.  Het bestuur van Borgerhout zal nu de naam Terloplein aan de adviesraden en aan de straatnaamcommissie voorleggen. Deze straatnaamcommissie legt ten slotte een advies voor aan de gemeenteraad van de stad Antwerpen. Pas na de goedkeuring van de gemeenteraad wordt de naam Terloplein definitief en officieel.

Terloplein blijft Terloplein