Is de Turnhoutsebaan de Fashion Street van Borgerhout? (video)

BORGERHOUT - De Turnhoutsebaan in Borgerhout is een drukke verkeersas met een bijna even druk en vooral divers aanbod aan handelszaken. De stad Antwerpen financierde vorige zomer met geld van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling EFRO er een handige promotiegids over. Met die gids in de hand wandel je van de ene aangename verrassing naar de andere. 

Zoals naar outletstore Falinghal waar elke dag veel volk op koopjesjacht is.

Blinky 

Een beetje verderop is er de kleinere kledingwinkel Sam en Shereen. Hier verkopen ze vooral mannenkleding aan interessante prijzen. En horloges.Op enkele passen van deze winkel bevindt zich dan weer de meer klassieke modezaak Godri. Met aan de overkant van de Turnhoutsebaan sectorgenoot Boetiek Sylvie. 

Bekend tot in Frankrijk

Een recente nieuwkomer is damesmode Arezyna, tien huizen verder. Heel wat jongedames van Borgerhout springen hier minsten eens keer week binnen. In deze winkel ontmoeten we zelfs een klant die helemaal uit Frankrijk is gekomen.

Haute Couture 

Dat geldt ook voor de bruidsjurken en de avondkleding van Haute Couture Modelleras. De eigenares Nayat Yachou werkte ooit voor de bekende modecreateur Dries van Noten en maakt nu al enkele jaren haar eigen creaties.

Inspiratiepaleis Stunt

En dan is er nog Solderie Stunt. Dit piepkleine winkeltje op de Turnhoutsebaan staat bij naailiefhebbers en bij de  studenten van de modeacademie van Antwerpen bekend als een waar inspiratiepaleis. Want hier ligt een schat aan ontelbare ritsen, knopen in alle kleuren en vormen, lintjes, klosjes naaigaren, Zwitserse katoen, en noem maar op.

 

Is de Turnhoutsebaan de Fashion Street van Borgerhout?