Opnieuw Borgerhouts café gesloten wegens drugs (video)

BORGERHOUT - Vlak over het districtshuis van Borgerhout aan het Moorkensplein blijven de deuren van café integratie wegens drugsoverlast nog een maand dicht.  Dat besliste het stadsbestuur van Antwerpen vorige week vrijdag.

Controle

Na verschillende klachten van buurtbewoners controleerde de politie enkele weken geleden twee personen die het café toen verlieten. De ene had een blok hasj op zak, de andere een dosis cocaïne.Tijdens de daaropvolgende huiszoeking werd in het café nog meer cocaïne en hasj gevonden. Er werden zelfs cocaïnesporen op de wc-bril van het toilet vastgesteld. En in de kassa troffen de speurders vals geld aan. In opdracht van de procureur des Konings werd het café toen verzegeld.

Derde café gesloten in drie maanden

Dit is het derde café dat in drie maanden tijd in Borgerhout gesloten wordt. Een maand geleden ging in de Florastraat café Flora verplicht dicht. Enkele weken daarvoor verzegelde de politie in de Prins Leopoldstraat de deuren van City Café. En in augustus werd in de Kroonstraat ook een pand gesloten. Telkens omwille van drugsoverlast.

Café Integratie dicht wegens drugs