Prins Laurent roept Frans in Park Groot Schijn van Deurne (video)

DEURNE – In aanwezigheid van Prins Laurent is deze zaterdag de eerste fase van het Park Groot Schijn in Deurne officieel ingehuldigd. Na heel wat handjes schudden met quasi het volledige districtsbestuur van Deurne en stadsschepen Ludo Van Campenhout, werd Prins Laurent door districtsvoorzitter Peter Wouters in het nieuwe volkstuingebied rondgeleid.

In een toespraak sprak districtsvoorzitter Wouters (N-VA) zijn tevredenheid en trots uit. "Trots omdat u hier op deze stralende dag aanwezig bent, trots op Park Groot Schijn en trots op Deurne." zei Wouters.

Frans

Onder het oog van talrijk toeschouwers werden de toezichters van de volkstuin Rik, Martin en Frans door Prins Laurent in de bloemen gezet. Toen bleek dat toezichter Frans niet in de buurt was, riep Prins Laurent zijn naam verschillende keren door de micro.

Voor Prins Laurent was het vervolgens even werken geblazen. Want in het kader van de officiële inhuldiging van het park en de volkstuinen plantte hij er ook een boom. Nadien volgde nog een wandeling doorheen dit 83 ha grote gebied of 5% van de totale groene, recreatieve ruimte van de stad. Dankzij het masterplan Park Groot Schijn wordt het nu omgevormd tot één groen sport- en recreatiepark. De realisatie van het volledige Park Groot Schijn zal acht jaar duren.

Prins Laurent roept toezichter Frans om naar de tent te komen