Bourgeois geeft Roma subsidie (video)

ma 16 sep 2013 - 23:31 -- paulvg

BORGERHOUT - Tijdens een korte plechtigheid in de Roma heeft Vlaams minister Geert Bourgeois (N-VA), bevoegd voor Onroerend Erfgoed, een subsidie van bijna 1,2 miljoen Euro ondertekend. Hiermee zullen de gevels en de daken van de Roma gerestaureerd worden.

Eerste keer in de Roma

Bourgeois moest tot zijn ‘schade en schande’ bekennen dat hij voor de eerste keer de Roma bezocht. “Ik steek niet weg dat ik met des te meer plezier deze subsidie verleen omdat ik hier een enorme liefde voor dit gebouw, de buurt en cultuur vaststel.” Bourgeois bleek ook verrast dat ook in een grote stad mensen aan buurtwerking en aan vrijwilligerswerk doen. “Ik heb daar een grote bewondering voor en ook een grote dankbaarheid. Ik vind dit dan ook een beetje een eerbetoon aan al die mensen.” aldus Bourgeois.

Nog geld nodig

Paul Schyvens, coördinator van de Roma, was met de subsidie en de lovende woorden van de minister zeer tevreden.  De Roma moet zelf nog 20 procent van het totale renovatiebudget bij elkaar sprokkelen maar dat vindt Paul niet zo erg. Daarvoor organiseerde de Borgerhoutse cultuurtempel dezelfde avond alvast het benefietconcert ‘Viva Roma’.

Sommigen daar voelden zich zeer vereerd met de aanwezigheid van minister Bourgeois. Zoals Gilberte Decap van Borgerhout die met haar ontmoeting met deze Vlaamse minister zeer blij was.

Jacques Brel

De muzikale avond begon met het liedje ‘Dans le port d’Amsterdam’ van Jacques Brel. Paul Schyvens van de Roma noemde het een eerbetoon aan Vlaanderen. “Jacques Brel is één van de grootste en één van de belangrijkste Vlamingen die er ooit geweest zijn.  Wij houden allemaal van Jacques Brel en zijn liedjes en de minister waarschijnlijk ook wel, denk ik.” vertrouwde Schyvens met pretlichtjes in de ogen toe aan Borgerhout.tv

 

Wie de Roma wil helpen om de resterende 20 procent van het renovatiebudget  te vinden, kan mailen naar info@deroma.be.

Minister Geert Bourgeois geeft 1,2 miljoen Euro subsidie aan de Roma