Opnieuw schietpartij in Borgerhout

BORGERHOUT – Vrijdagavond werd rond 22u30 een 22-jarige man met een schotwonde in de borst op de spoedafdeling van het Stuivenbergziekenhuis in Antwerpen binnengebracht. De jongeman had deze verwonding opgelopen tijdens een schietpartij voor zijn woning in de Guldensporenstraat in Borgerhout.

De politie kwam ter plaatse en sloot een deel van de Guldensporenstraat af voor onderzoek. Volgens de politie had het slachtoffer voor de schietpartij een discussie met een man. Die haalde plots een wapen boven en schoot volgens onbevestigde bronnen 6 kogels af in de richting van het slachtoffer. Een derde persoon bracht het slachtoffer nadien naar het Stuivenbergziekenhuis. Daar werd vastgesteld dat de man door één kogel in de borst werd getroffen. Hij zou hierdoor één week werkonbekwaam zijn.

De identiteit van de dader is bekend. Hij wordt door de politie opgespoord. Over de omstandigheden of de aanleiding van het incident kon het parket niets zeggen. "Dat maakt voorwerp uit van het onderzoek".

Tweede schietpartij in een maand tijd

Een maand geleden vond in Borgerhout ook een schietpartij op de openbare weg plaats. Toen werd in de nacht van zondag 21 juli de 35-jarige Hakim El. M., bijgenaamd ‘Zotte Hakim’ neergeschoten op de Turnhoutsebaan. Het slachtoffer verklaarde nadien aan de politie dat hij met zowel revolvers als machinegeweren beschoten werd. Hij werd geraakt in de voet en in de knie.

Zotte Hakim werd in 2005 tot zeven jaar cel veroordeeld als onbetwiste leider van de ‘Bende van de Zonstraat’ in Borgerhout.  Dat was een veertienkoppige drugsbende die vanuit een café aan de Zonstraat cocaïne, xtc en heroïne dealde. 

Opnieuw schietpartij in Borgerhout