Twee jaar cel voor overval op broodleverancier Carrefour

za 3 aug 2013 - 17:59 -- paulvg

ANTWERPEN/BORGERHOUT –  In de ochtend van 17 februari van dit jaar werd een broodleverancier tijdens een levering aan Carrefour Stenenbrug in Borgerhout door twee mannen overvallen. Ze bedreigden hem met een mes, prikten ermee in zijn nek en namen zijn portefeuille af. Hij moest ook de code van zijn bankkaart prijs geven.

Toen het slachtoffer even aan de aandacht van zijn overvallers ontsnapte, sloot hij zich op in de cabine van zijn vrachtwagen en belde hij de politie én cardstop. De daders sloegen op de vlucht. Later bleek dat ze tweemaal geld hadden afgehaald voor in totaal 1.100 euro. Bij de derde afhaling werd de bankkaart ingeslikt. Dankzij een goede persoonsbeschrijving kon de toegesnelde politie in de buurt een verdachte arresteren. Het gaat over Hamza B. (26) die echter elke betrokkenheid ontkent.

Twee jaar effectief

Vorige week verscheen de verdachte voor de vakantiekamer van de correctionele rechtbank in Antwerpen. De aanklager stelde daar dat Hamza één van de twee daders is.  Hij zei ook dat Hamza de identiteit van zijn kompaan niet wil geven omdat die een uitgaanspermissie had na een celstraf van 5 jaar.

De advocaat van Hamza vroeg de vrijspraak. "Logisch dat mijn cliënt in de buurt was. Hij woont er. En hij had 300 euro op zak. Niet veel voor iemand die vaak gaat gokken." pleitte de advocaat.

De rechter volgde de verdediging niet. Hij veroordeelde de man tot een gevangenisstraf van twee jaar, hetgeen de openbare aanklager ook gevorderd had. Omdat de man een lijvig strafblad heeft, gaat het over een effectieve celstraf. (Pagia; Jan Heuvelmans)

Overvaller broodleverancier Carrefour Stenebrug krijgt 2 jaar cel