Slachtoffer schietpartij is beruchte drugscrimineel

BORGERHOUT -  De man die zondagnacht op de Turnhoutsebaan neergeschoten werd, is volgens het Nieuwsblad Hakim El M. (35), een beruchte gangster uit Borgerhout. Deze zware jongen, bijgenaamd 'Zotte Hakim', kreeg kogels in de voet en in zijn been, maar overleefde de aanslag.  Ook Gazet van Antwerpen schrijft dat het om 'Zotte Hakim' gaat.

Bende van de Zonstraat

Hakim El. M. of ‘Zotte Hakim’ werd in 2005 tot zeven jaar cel veroordeeld als onbetwiste leider van de ‘Bende van de Zonstraat’ in Borgerhout.  Dat was een veertienkoppige drugsbende die vanuit café Beverly Hills op de hoek van de Zonstraat en het Moorkensplein cocaïne, xtc en heroïne dealde. 'Zotte Hakim' was een tijdje eigenaar van dat café. Enkele jaren geleden is het pand verkocht. Het café werd toen door de nieuwe eigenaars gerenoveerd tot het huidige café Mombassa.

Afpersing

Volgens het Nieuwsblad beweren bronnen in het criminele circuit dat Hakim El M. de jongste tijd veel vijanden heeft gemaakt, door mensen uit te dagen en af te persen. Een verband met eerdere schietincidenten, zoals de dodelijke aanslag op drugscrimineel Najim Boubouh aan het Crowne Plaza Hotel vorig jaar, zou er niet zijn. 'Dit is gewoon een uit de hand gelopen ambras', aldus een ingewijde die niet met zijn naam in de krant wil.

Slachtoffer schietpartij Turnhoutsebaan is beruchte drugscrimineel