Schietpartij aan Turnhoutsebaan (video)

BORGERHOUT - Rond kwart voor één zondagnacht trof de politie op de Turnhoutsebaan ter hoogte van nummer 236 het slachtoffer aan van een schietpartij. Het gaat over een 35-jarige man met schotwonden in de voet en in de knie. Hij werd naar het ziekenhuis afgevoerd maar verkeert niet in levensgevaar.

Machinegeweer

Volgens Ken Witpas, de woordvoerder van het parket van Antwerpen, verklaarde de man dat hij door verschillende personen met zowel revolvers als machinegeweren beschoten werd. Witpas kon echter niet bevestigen dat de verwondingen van  het slachtoffer door kogels van een machinegeweer werden veroorzaakt. “Er werd in het been van het slachtoffer een kogel gevonden die nader onderzocht wordt om na te gaan uit welke type geweer deze afkomstig is.” zei Witpas.  Hij voegde eraan toe dat uit de eerste vaststellingen niet blijkt dat bij dit incident zware artillerie werd gebruikt.

Afrekening?

Het slachtoffer heeft geen indicaties gegeven over de reden waarom hij beschoten werd. Bewoners van de Turnhoutsebaan die de schoten zondagnacht hoorden, zijn echter van mening dat het schietincident een afrekening is binnen het drugsmilieu in Borgerhout. “Wij kunnen voorlopig nog niet bevestigen dat er eventuele linken zijn naar andere feiten en schietincidenten.” zei parketwoordvoerder Witpas daarover aan Borgerhout.tv. Hij voegde er aan toe dat het onderzoek dit zal moeten uitwijzen.

Huiszoekingen

In dat onderzoek werden in de loop van maandag drie huiszoekingen uitgevoerd en twee verdachten gearresteerd. Zij werden in de loop van maandag vrijgelaten nadat bleek dat ze bij deze zaak niet betrokken zijn. Het onderzoek wordt voortgezet.

Turnhoutsebaan in rep en roer

Het schietincident van zondagnacht zette de Turnhoutsebaan in rep en roer. Toen de politie ter plaatse kwam, stond reeds een honderdtal mensen rond de plaats van het incident. Volgens getuigen lag het slachtoffer bloedend in het midden van de tram-busbaan. Ze konden echter niet vertellen of de man op de baan, in een huis, of in een auto werd beschoten.

Van kwaad naar erger

Heel wat mensen in de buurt van dit deel van de Turnhoutsebaan zegden dat er zowel ’s nachts als overdag veel druggerelateerde incidenten plaatsvinden. “We zien hier regelmatig dingen die zo in een misdaadfilm kunnen.” zei een getuige die anoniem wil blijven. Een andere anonieme getuige zei dat dit schietincident aantoont dat het van kwaad naar erger gaat. “Indien dit zo verder gaat, dan valt hier binnenkort een dode.” voegde deze persoon er aan toe.