Antwerpen vervangt topambtenaren

ANTWERPEN/BORGERHOUT - Huidig bedrijfsdirecteur van stads- en buurtonderhoud, Sven Cauwelier, wordt vanaf september de nieuwe strategisch coördinator van de stad Antwerpen. Hij vervangt Roeland Gielen die naar de privésector overstapt.

De bedrijfsdirecteur voor marketing & communicatie, werk & economie, toerisme en diamant Ils Neuts wordt vervangen door Annik Bogaert. Zij is momenteel adviseur toerisme en congres.

Terug naar de privé

Gielen was sinds mei 2004 binnen de stedelijke administratie de topman van zowat 8000 personeelsleden. Daarvoor was hij vennoot bij het consultingbureau Accenture. Na bijna tien jaar keert hij terug naar de privésector. Ils Neuts zal vanaf 1 september voor Telenet werken.

Interne recrutering

De functies van deze topambtenaren werden vorige maand open verklaard. Vorige vrijdag keurde het stadscollege de benoeming van hun vervangers goed. De stad gaf hierbij de voorkeur aan interne kandidaten.

Intussen heeft een derde topambtenaar aangekondigd dat hij de stad verlaat. Tom Meeuws, huidig bedrijfsdirecteur samen leven, liet vorige week weten dat hij de nieuwe directeur wordt van De Lijn-Antwerpen.

Vertrekkende topambtenaren vervangen