Kunstenaar live aan het werk

BORGERHOUT - Frederik Schnieders, een beloftevolle Antwerpse full-time kunstenaar, stelt zijn werk tentoon in Closed Art Gallery op de Kattenberg in Borgerhout. Dit weekend kan je hem in de namiddag live aan het werk zien terwijl hij de laatste hand legt aan zijn schilderij "The Sassy".

De expo "Tight tights and worn out panties" loopt nog tot en met 9 augustus. Centraal staat het vrouwelijk lichaam. Hij schildert zijn eigen versie van de vrouw. Het temperamentvolle karakter springt uit het doek bij elk van zijn rock 'n roll vrouwen of femmes fatales. Elk portret is gebaseerd op een fotoshoot van een echte vrouw die hij in een wereld van perfecte arrogantie weergeeft. Er wordt niet enkel verf gebruikt maar ook houtskool, stickers, Chinese inkt, stiften en stukken papier. "Kunst moet een weergave zijn van jezelf en het moet er uit komen met ballen en rock 'n roll", zo beschrijft de 36-jarige Schnieder zijn werk. 

Frederik is duidelijk niet aan zijn proefstuk toe. Aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen volgde hij schilderkunst en in de afgelopen jaren ontwikkelde hij zijn eigen herkenbare stijl. Buiten groepstentoonstellingen in Antwerpen en "Art in Mind" in Londen, houdt hij eind dit jaar een solo expo in Japan. Uiteraard ontdek je hem eerst nog in Borgerhout.

 

Closed Art Gallery

Kattenberg 48/2 - 2140 Borgerhout

T 0485 11 48 83

live aan het werk "The Sassy": zaterdag 20 en zondag 21 juli 12-18u 

openingsuren galerij: woensdag & donderdag 14-18u

The Sassy nog door de kunstenaar af te werken