Urban Hall van Zomerfabriek morgen terug open

BORGERHOUT/BERCHEM –  In de Urban Sports & Culture Hall van de Zomerfabriek in de Minckelersstraat aan de grens met Borgerhout kwamen dagelijks tientallen jongeren hun moves oefenen. Maar sinds de opening op 20 juni kwamen er ook groepjes jongeren bijeen om keet te schoppen.

Het ging om kerels van 12 tot 15 jaar oud die onder andere kleine diefstallen pleegden en met tafels en flessen gooiden. Naar aanleiding van die overlast besliste organisator Zomer van Antwerpen op 11 juli om de Urban Sports & Culture Hall tijdelijk te sluiten.

Heldere afspraken

Vandaag werd bekend gemaakt dat de Urban Hall morgen terug opengaat. “Morgen gooien we de deuren van de Urban Sports & Culture Hall weer open.” zegt het bericht.  Er worden wel heldere regels gesteld: “Wie misbruik maakt van de gastvrijheid van de Urban Sports & Culture Hall komt er niet meer in.”

De organisatoren onderlijnen dat ze meer dan ooit van de hal een leuke plek willen maken voor wie komt sporten, dansen of gamen. “De hal blijft een laagdrempelige en open plek voor iedereen, maar we kijken er op toe dat het ook zo blijft.” klinkt het.  

Vanaf morgen kunnen sporters en dansers dus weer ongestoord hun tricks en moves uitvoeren in de Urban Hall van de Zomerfabriek. 

Urban Hall Zomerfabriek gaat terug open