Opnieuw stroomonderbrekingen in Oud-Borgerhout

BORGERHOUT -  De tijdelijke stroomonderbrekingen van morgen en overmorgen zullen telkens enkele uren duren. Tijdens die onderbreking sluiten technici van Eandis de elektriciteitskabels van de werfcabine op het Laar aan op een gloednieuwe elektriciteitscabine.

Een maand geleden startte Eandis met de ombouw van de elektriciteitscabine aan het Laar naar een ander spanningsniveau. Hiervoor moesten meer dan acht dikke elektriciteitskabels ontkoppeld worden. Omdat die operatie spanningsloos moet gebeuren, vonden toen in Oud-Borgerhout gedurende twee dagen stroomonderbrekingen plaats.

Nu de nieuwe cabine klaar is, wordt morgen en overmorgen de operatie in omgekeerde volgorde uitgevoerd. De stroomonderbrekingen zijn voorzien op het Laar, een deel van de Turnhoutsebaan, de Reuzenpoort en de Sint-Erasmusstraat. Eandis-woordvoerder Jean-Pierre Blomme zei aan Borgerhout.tv dat de bewoners van deze straten een infoflyer hebben gekregen met de juiste datum van de stroomonderbreking in hun straat. Voor sommige straten is dat op woensdag, voor andere straten op donderdag.

Koelkast en lift

Gezien het warme weer roept Blomme op om tijdens de stroomonderbrekingen de koelkast en de diepvriezer gesloten te houden. Hij onderlijnde ook om op woensdag en donderdag de lift niet te gebruiken.

In bijlage de flyer van Eandis. Let op: de stroomonderbrekingen zijn verdeeld over twee dagen. 

bijlage: 
Nieuwe stroomonderbrekingen in de buurt van het Laar