Oplichter uit Borgerhout krijgt 30 maanden cel

BORGERHOUT -  Robert D. W. uit Borgerhout had sinds 2010 winstgevende handeltje in tankkaarten opgezet. In naam van een fictief bedrijf vroeg hij een tankkaart aan. Aan benzinestations overtuigde hij klanten om zijn kaart te gebruiken. In ruil moesten ze hem de helft van de prijs cash betalen. De facturen die zijn fictieve firma later ontving, betaalde hij nooit terug.

Oplichting van huurders

Robert lichtte ook huurders op. Hij deed zich voor als de eigenaar van een woning en vroeg een voorschot van duizend euro. Eens betaald, verdween hij met de noorderzon. Op die manier lichtte hij twee huurders op.

"Hoe komt het dat u zich met zulke frauduleuze praktijken bezighoudt", wilde de rechter weten. Het antwoord van de beklaagde: "Ik ben naar Marokko verhuisd maar kon daar geen papieren voorleggen. Daardoor hebben ze mijn pensioen geschrapt."

Uitspraak door vakantiekamer

De rechter van de vakantiekamer van de rechtbank van Antwerpen veroordeelde Robert voorbije maandag tot 30 maanden cel. Hij beval ook zijn onmiddellijke aanhouding. Het ging immers om een verzetvonnis nadat de man bij verstek tot vier jaar cel was veroordeeld. (Jan Heuvelmans/Pagia)

De vakantiekamer van de rechtbank van Antwerpen