Vader in paniek aan halte Turnhoutsebaan-Kerkstraat

wo 3 jul 2013 - 13:25 -- paulvg

BORGERHOUT - Voorbije maandag geraakte rond 18u30 een papa in paniek toen hij aan de halte Turnhoutsebaan-Kerkstraat niet uit een bus van vervoersmaatschappij De Lijn kon. De deuren van de bus bleven voor hem dicht terwijl zijn dochtertje van zes jaar oud al was afgestapt. Tevergeefs duwde hij op de knop om de deuren opnieuw open te laten gaan. Maar enkele seconden later reed de buschauffeur door. Blijkbaar had hij het incident niet opgemerkt.

Toen de vader uiteindelijk aan de noodrem trok, was de bus al op een redelijke afstand van de halte verwijderd. Hij sprong uit de bus en liep terug naar de halte waar zijn dochtertje was afgestapt. Omdat hij haar daar niet kon vinden, sprak hij in paniek een politiepatrouille aan die op dat ogenblik voorbijkwam.

Na overleg met de politiecentrale werd vrijwel onmiddellijk een opsporingsbericht verspreid via het buurtinformatienetwerk (BIN) van de Turnhoutsebaan. Op die manier kregen alle aangesloten handelaars van de Turnhoutsebaan een telefonisch bericht met de vraag om uit te kijken naar het zesjarige meisje. Toen na enige tijd bleek dat ze op eigen kracht thuis was geraakt, werd het alarm afgeblazen.

Volgens de woordvoerder van De Lijn Koen Peeters komen dergelijke incidenten gelukkig slechts af en toe voor. “Ik ben blij dat dit voorval goed is afgelopen maar ik raad passagiers met kleine kinderen toch aan om bij het in-en uitstappen goed bij elkaar te blijven.” zei Peeters aan Borgerhout.tv. 

Halte De Lijn Kerkstraat Turnhoutsebaan