N-VA en district Borgerhout vieren Guldensporenslag toch samen (video)

BORGERHOUT – Dat zowel het districtsbestuur als de lokale afdeling van het N-VA op 6 juli op twee afzonderlijke plaatsen in Borgerhout een viering voor de herdenking van de Guldensporenslag organiseert, veroorzaakte maandagavond tijdens de districtsraad van Borgerhout verbazing.

Manke communicatie

Via twee interpellaties werden verwijten naar elkaar geslingerd. N-VA-districtsraadslid en fractieleider Alain Herremans betreurde het gebrek aan rechtstreekse communicatie over de herdenking van de Guldensporenslag vanwege het districtsbestuur naar de raadsleden van Borgerhout. “Omdat het bestuur voor deze viering geen concreet initiatief nam, hebben wij enkele weken geleden beslist om zelf een feest in elkaar te steken.” zegt Herremans.

Districtsschepen van Cultuur en Feestelijkheden Stephanie Van Houtven (sp.a) verweet het N-VA op haar beurt dat het had nagelaten om het districtsbestuur te informeren over de Guldensporenviering van het N-VA.

Pannenkoeken

Borgerhout stevende dus af op twee feestelijkheden voor de herdenking van Guldensporenslag op 6 juli. Een feest van het N-VA met onder andere pannenkoeken op het Moorkensplein en een feest van het districtsbestuur  op het Laar.

Intussen had districtsschepen Stephanie Van Houtven in een krantenartikel van maandag de N-VA uitgenodigd om hun feest van het Moorkensplein naar het Laar te verplaatsen.

Tijdens de districtsraad van gisterenavond heeft het N-VA die uitnodiging aanvaard. Maar hoe de pannenkoeken van het N-VA in de officiële Guldensporenviering geïntegreerd zullen worden, is voorlopig nog niet duidelijk. 

Herdenking Guldensporenslag in Borgerhout