Opnieuw melding van ontvoeringspoging aan Borgerhoutse school

BORGERHOUT – Het elfjarig meisje was deze morgen op weg naar haar school De Vlinderboom in het Te Boelaerpark. In dat park  werd ze rond 8u40 door een onbekende man werd aangesproken. Volgens een persmededeling van de Antwerpse politie vroeg de man aan het meisje of ze wilde roken. Indien ze dat wilde, kon ze met hem meegaan naar zijn auto. Het meisje zei tegen de man dat hij haar met rust moest laten en liep verder richting school. De man wandelde weg richting Gitschotellei. Op school heeft het meisje haar leerkracht van het voorval op de hoogte gebracht. De politie startte een onderzoek.

Tweede ontvoeringspoging in Borgerhout

Vorige week kwam basisschool de Mozaïek in het nieuws wegens een melding van een ontvoeringspoging van een negenjarige aan de schoolpoort ervan in de Blijde-Inkomststraat in Borgerhout. Volgens meldingen op Facebook en volgens een getuigenis van een ouder zouden er aan deze school nog twee ontvoeringspogingen hebben plaatsgevonden. Politie en parket konden deze berichten echter niet bevestigen.

De woordvoerder van het parket van Antwerpen verklaarde vorige week wel aan Borgerhout.tv dat er geen reden tot paniek is maar dat waakzaamheid aangewezen is. Parket en politie benadrukten vandaag opnieuw dat de aangifte van poging tot ontvoering van een minderjarige van vorige week en van vandaag zeer ernstig worden genomen. Op dit ogenblik zouden er geen indicaties zijn die beide feiten met elkaar in verband brengen.

De school 'De Vlinderboom' bevindt zich in het Te Boelaerpark