Parket : “Geen paniek maar waakzaam zijn” (video)

do 6 jun 2013 - 21:25 -- paulvg

BORGERHOUT - Voor de schoolpoort van basisschool Mozaïek in de Blijde Inkomststraat in Borgerhout zou voorbije dinsdag een poging tot ontvoering van een negenjarige leerlinge hebben plaatsgevonden.

Paul Van Tigchelt, de woordvoerder van het Parket van Antwerpen, bevestigt in een interview met Borgerhout.tv dat de moeder van de 9-jarige hiervan bij de politie aangifte heeft gedaan.

Volgens de moeder lokte voorbije dinsdag rond 16u00 een man haar dochter met een doosje snoep naar zich toe aan de poort van de school. Vervolgens zou hij haar vastgegrepen hebben maar het meisje kon zich naar verluidt losrukken en weglopen.

Parketwoordvoerder Van Tigchelt bevestigt dat volgens het relaas van de moeder een drietal andere mannen in een wagen hierbij betrokken waren.  Politie en parket nemen de aangifte van de moeder in elk geval au serieux. Het onderzoek loopt.

Geen paniek maar waakzaam zijn

Van Tigchelt onderlijnt in het interview met Borgerhout.tv dat er geen verband is met eerdere ontvoeringspogingen in Deurne. De vrouw die van die feiten verdacht wordt, is immers opgenomen in een psychiatrische instelling. Hij voegt er aan toe dat er geen reden tot paniek is maar dat waakzaamheid wel aangewezen is. 

Intussen doet de directie van de school het nodige om zowel leerlingen als ouders te sensibiliseren en om hen goed te informeren.