Ontvoeringspoging van 9-jarige aan schoolpoort Borgerhout?

BORGERHOUT - Een moeder van een 9-jarige leerlinge van de basisschool Mozaïek in de Schoenstraat heeft bij de politie aangifte gedaan van een poging tot ontvoering van haar dochter.

Naar verluidt heeft voorbije dinsdag rond 15u30 een onbekende het meisje aan de schoolpoort in de Blijde-Inkomststraat met snoep naar zich toe gelokt. Volgens parketwoordvoerder Paul Van Tigchelt zou hij haar vastgenomen hebben. “Het meisje kon zich losrukken en is met haar broertje naar huis gelopen. Volgens de negenjarige was de man niet alleen, maar vergezeld van een drietal personen in een wagen.”  

Omdat de lessen om 15u10 al voorbij waren, stond er op het ogenblik van de feiten weinig volk voor de schoolpoort.

Directie waarschuwt

Volgens een ouder van een leerling van de school heeft de directrice de dag nadien alle leerlingen op het hart gedrukt om niet mee te gaan met onbekenden. Ze gaf ook een brief voor de ouders mee.

Het parket en de politie onderzoeken de zaak. Mogelijk kunnen camerabeelden meer informatie over de daders verstrekken. Het parket onderlijnt wel dat er geen verband is met de eerdere ontvoeringspogingen in de basisscholen Het Baronneke en De Kangoeroe in Deurne.