Joanna Van Tiggelt is elfde eeuweling van Borgerhout

BORGERHOUT - Joanna woont al heel haar leven in Borgerhout. Sinds 1 september 2012 verblijft ze in de serviceflats bij dienstencentrum De Fontein van Zorgbedrijf Antwerpen. Daar werd ze gisteren omwille van haar 100ste verjaardag  letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet. Het werd een spetterend feest met ballonnen, versiering en haar lievelingseten, paling in het groen. Ook de voorzitter van het districtscollege, Marij Preneel (Groen) kwam even langs en had een bos bloemen voor haar bij. De eeuweling Joanna zei achteraf dat ze van haar feest genoten heeft, maar dat ze nu wat moet uitrusten.

Op de motor door Europa

Toen ze nog wat jonger was, reisde de kinderloze Joanna Van Tiggelt vanuit Borgerhout met de moto doorheen heel Europa. Ze werkte als bureauchef bij rolluikenfabrikant Slaets. Haar omgeving beschrijft Joanna als een heel sociaal en behulpzaam iemand.

Borgerhout telt elf honderdjarigen

In Borgerhout leven en wonen op dit ogenblik elf honderdjarigen. De oudste ervan is 106. In de loop van 2013 worden nog eens vijf inwoners van Borgerhout honderd jaar.