Ook immo’s zien dat Borgerhout in de lift zit (video)

BORGERHOUT - Vlakbij het Terloplein in oud-Borgerhout is een groot renovatieproject begonnen. Het kreeg de naam “Woonproject ’t Archief” omdat het de monumentale gevel van het voormalige ING-archiefgebouw in de Wijnegemstraat omvat. Aan die kant worden 14 nieuwe appartementen gebouwd. Aan de kant van de Kwekerijstraat komen er negen lofts met op de benedenverdieping een handelsruimte van 100 vierkante meter.  

De appartementen hebben 1 of 2 slaapkamers en zijn tussen 57 en 100m2 groot. Ze zijn uitgerust met een terras van 5 tot 18m2. Volgens de projectontwikkelaar zullen de verkoopprijzen 10 tot 20% lager liggen dan binnen en rond de Leien. Omdat het om renovatie gaat, geldt het verlaagde BTW-tarief van 6%. De prijzen beginnen vanaf 90.000 euro.

De afbraak duurt tot begin juli, terwijl de bouwwerkzaamheden in de loop van oktober van start zullen gaan. De oplevering van de eerste appartementen is voorzien in september 2014. Intussen is de verkoop al gestart via de makelaarskantoren First Immo en Markgrave Vastgoed.

Bouwproject 't Archief in de WijnegemstraatBouwproject 't Archief kant TerlopleinBouwproject 't Archief