Veel belangstelling voor infosessie Moorkensplein (video)

BORGERHOUT - Van de Velde vertelde in Borgerhout dat extra onderzoek bezig is wegens onduidelijkheden over de parkeerproblematiek en het budget van de heraanleg van het Moorkensplein. Er wordt ook onderzocht of het huidige administratief centrum in plaats van het af te breken tot een parkschool kan getransformeerd worden. Hiervoor zouden de huidige loketfuncties van het centrum naar het districtshuis moeten verhuizen.

Van De Velde herhaalde op de druk bijgewoonde vergadering dat het Moorkensplein niet verkeersvrij wordt gemaakt omdat dergelijke ingreep op andere plaatsen verkeersproblemen zou veroorzaken.

Crowdfunding

Over de financiering van de ondergrondse parking ter compensatie van de vijftig te verdwijnen parkeerplaatsen op het plein, deed hij een opmerkelijk voorstel. Zo zouden buurtbewoners via crowdfunding daar mee in kunnen investeren. Het publiek reageerde eerder lauwtjes.

Na afloop van de infosessie was het niet echt duidelijk of de buurtbewoners nu een beter zicht hebben op de toekomst van het Moorkensplein. Eind juli zit Van de Velde terug samen met het districtsbestuur en een delegatie buurtbewoners. 

Rob Van de Velde geeft uitleg over Moorkensplein in het Districtshuis Borgerhout