Knip Moorkensplein officieel geschrapt (video)

ma 22 apr 2013 - 09:00 -- paulvg

 

ANTWERPEN/BORGERHOUT - Het huidige ontwerptraject van het Moorkensplein wordt tijdelijk stopgezet om het opheffen van de knip in de plannen te kunnen integreren. Het stadscollege laat bovendien onderzoeken of het oude districtshuis van Borgerhout sommige diensten van het administratief centrum kan huisvesten. Men zal ook nagaan of er in het Moorkensproject plaats is voor een school en voor extra kantoorruimte voor het Atlasgebouw.

Burgemeester Bart De Wever onderlijnde tijdens een persbriefing op het stadhuis dat deze beslissing geen debudgettering voor Borgerhout betekent. “Ik kan me voorstellen dat sommigen dit politiek graag zo zouden willen vertalen en vertolken. Maar dat is niet juist.” zei De Wever.

Districtsbestuur ontevreden

Het districtsbestuur van Borgerhout is niet tevreden over dit collegebesluit. In een persbericht zegt het dat het hierover niet werd geconsulteerd en dat het inhoudelijk niet akkoord is met het schrappen van de idee van een autovrij Moorkensplein. In overleg met het districtsbestuur en de buurt zal schepen voor Stadsontwikkeling Rob Van de Velde op 15 mei een toelichting geven.