Prins Filip en prinses Mathilde in Borgerhout (video)

BORGERHOUT - Aan de ingang van de Roma werd het prinselijk koppel opgewacht door een officieel ontvangstcomité. Omdat burgemeester Bart De Wever verhinderd was, nam de Borgerhoutse districtsvoorzitter Marij Preneel (Groen) mee de honneurs waar.

Onder grote belangstelling maakten kroonprins Filip en prinses Mathilde hun entree in de Roma. In de foyer namen ze ruim de tijd om de talrijke genodigden te begroeten. Onder luid applaus namen ze nadien plaats boven in de tribune. Vandaar keken ze naar de voorstelling “Operettedagdroom” van Tutti Fratelli en De Filharmonie.

Na de voorstelling praatte het prinselijk koppel uitgebreid met de zangers en de muzikanten. Er was zelfs tijd voor een ongedwongen groepsfoto met heel veel lachende gezichten rond een opmerkelijk spontane Prinses Mathilde.

Rond tien uur vetrokken de prins en de prinses terug naar Brussel.

De gala-avond van de Koning Boudewijnstichting is een jaarlijkse klassieker. Liefst 27 projecten kunnen elk rekenen op een steun van 4.000 euro. Daar zitten bekende namen bij als De Roma, Natuurpunt, Kamiano, Let's Go Urban en het gezelschap Tutti Fratelli. Het prinsenpaar komt elke twee jaar naar de benefiet. 

prins Filip, prinses Mathilde