Ashton Brothers verbazen Roma

 

BORGERHOUT - Treasures is een soort compilatievoorstelling geworden. Aangrijpende, tragische, romantische, maar vooral fysieke scènes uit hun vorige voorstellingen willen nog wel eens opduiken in hun nieuwe programma. Het is een sterke mengelmoes geworden van zowel nieuw als oud materiaal, de heren van Vemde, Gunneweg, Muda en Spijkers laten het Borgerhoutse publiek genieten. Ze weten op het juiste moment te ontroeren, de publieksoortjes te strelen met hun prachtige muziek en mensen gewoonweg te laten wenen van het lachen. Ook als is deze voorstelling iets ernstiger doordat het thema sterven een rode draad is in het programma. Toch kun je nergens zo goed lachen met de dood als bij de Ashton Brothers.   

Graag in de Roma

Friso van Vemde, de nestor van de groep gaf toe graag in de Roma te spelen. “Het is een prachtig gebouw, het straalt zoveel sfeer uit.” Het betoverende Roma in Borgerhout is dan misschien een pand met veel karakter, toch is het iets anders dan de Brothers de laatste tijd gewend zijn. Na menigmaal het Koninklijk theater Carré in Amsterdam te hebben uitverkocht is dit toch wel even andere koek. “Ik speel hier net zo lief”, geeft van Vemde toe. “Het is natuurlijk super om in Carré te staan, maar kleinere zaaltjes zoals dit spreken mij eigenlijk meer aan. Het wordt al persoonlijker, doordat je met een kleinere groep bent. Er is meer intimiteit en dat vind ik eigenlijk wel aangenaam.” 

Publieksparticipatie

Dat blijkt wel als we merken dat de publieksparticipatie bij deze show ook weer aanwezig is. Er zijn schertsen waar het publiek echt deel uitmaakt van de grap. Iemand wordt uit het publiek getrokken om meteen deel te nemen aan een kistenscène met gorilla's op het podium, mensen op de eerste rij worden nat gespetterd doordat er wordt gespeeld met een goudvisje, voor de Ashton Brothers lijkt niets te ver te gaan. 

Toch is het een show die gezien moet worden. België moet de Ashtons misschien nog iets leren kennen, maar door de puike voorstelling in de Roma hebben ze zeker een paar Belgische hartjes voor hun gewonnen.